Het nieuws over het coronavirus dat de stad Wuhan in China in zijn greep hield heeft ook effect op de koperprijs. Koper bereikte op 23 januari 2020 de laagste prijspunt in zes weken. Vanaf die week gemeten, is de prijs inmiddels 4,5% naar beneden.

Als het dodental blijft oplopen en er meer mensen worden besmet met het virus, zullen de prijzen nog verder dalen.

Dat de griepepidemie invloed heeft op de economie is niet iets nieuws, in 2002 en 2003 had de SARS-epidemie, die ook in China begon, een negatieve invloed op de economische groei in ’s werelds grootste verbruiker van metalen.

Andere industriële metalen hebben ook last van het nieuws over het coronavirus. Ook de olieprijzen daalden met meer dan 2% en de Chinese aandelen registreerde hun grootste daling .

 

M.R.T Metals BV uit Terneuzen is al enige tijd een begrip in de regio als het gaat om inzamelen en verwerken van oud ijzer met de scherpste prijzen.

Oud ijzer en metaal prijzen zijn afhankelijk van dagkoersen. Wij betalen altijd een goede marktconforme vergoeding, voor actuele prijzen van de verschillende materialen kunt u contact met ons opnemen.